Χορωδιακά εργαστήρια στο Βόρειο Αιγαίο

Πέλαγος Πολιτισμού - xorodia08082014-afisaΗ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού» διοργανώνει δύο χορωδιακά εργαστήρια σε Μυτιλήνη (16-18 Αυγούστου) και Χίο (20-22 Αυγούστου) με την Dr. Therees Hibbard.

Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι η δημιουργία ενός θεσμού, που θα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι και που θα προσφέρει στην ποιοτική ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης σεμιναριακού τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στη διάρκεια των σεμιναρίων η Dr. Therees Hibbard, θα παρουσιάσει τη μέθοδο διδασκαλίας χορωδίας, γνωστή ως “Body Singing“, την οποία η ίδια έχει αναπτύξει συνδυάζοντας στοιχεία χορού και κίνησης με το χορωδιακό τραγούδι. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει καθημερινά μία πρωινή και μία απογευματινή συνάντηση στις οποίες θα περιλαμβάνονται διαλέξεις σχετικά με τη χορωδιακή τεχνική, ανοιχτές πρόβες με χορωδία παιδιών και ενηλίκων, παρουσιάσεις τοπικών χορωδιών καθώς και μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαέστρους, χορωδούς και μουσικοπαιδαγωγούς. Οι ενδιαφερόμενοι μαέστροι και χορωδοί θα πρέπει να γνωρίζουν το διδασκόμενο ρεπερτόριο – το οποίο είναι διαφορετικό για τα δύο σεμινάρια – από πριν. Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα.

ThereesHibbardΒιογραφικό διδάσκουσας

Η Dr. Therees Hibbard είναι Επίκουρη Καθηγήτρια χορωδιακής μουσικής στο University of Nebraska-Lincoln των ΗΠΑ. Έχει διδάξει σε σεμινάρια σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και πρόσφατα στο Χόνγκ Κόνγκ και το Ομάν. Η έρευνα της πάνω στη διδασκαλία χορωδιών μέσω της κίνησης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας εκπαιδευτικής προσέγγισης που η ίδια έχει ονομάσει “Body Singing“. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σαν τραγουδίστρια και χορεύτρια στο μουσικό θέατρο πριν αρχίσει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι και τη διεύθυνση. Έχει τραγουδήσει για συνθέτες και μαέστρους όπως ο AaronCopland, ο HelmuthRilling, και ο MistlavRostropovich; ενώ συμμετείχε στην πρώτη εκτέλεση έργων των ArvoPärt και KrystofPenderecki στο CarnegieHall υπό τη διεύθυνση του Rostropovich. Απέκτησε το πτυχίο της στη Χορωδιακή Μουσική Εκπαίδευση με δεύτερη ειδικότητα το χορό από το LongwoodCollege, το Master της στο τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδίας από το ColoradoStateUniversity και το διδακτορικό της στη Φωνητική Εκπαίδευση και Διεύθυνση Χορωδίας από το UniversityofOregon.

Για να στείλετε την αίτησή σας, να παραλάβετε τις παρτιτούρες των σεμιναρίων αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τον κ. Αντώνη Βερβέρη στο antonis_ververis@yahoo.com .

Πληροφορίες-αίτηση


Πέλαγος Πολιτισμού - xorodia08082014-afisa
готовые проекты домов коттеджейкаркасные дома комплектsmart cover case for iphone 4translate english to norwegian textlexus car coversотдых в мае 2016

Bookmark the permalink.

Comments are closed.