Οφέλη και ομάδες επικοινωνίας

Με τη συμπλήρωση μιας απλής φόρμας κάθε Ελληνική Χορωδία και Ελληνικό Χορωδιακό Φεστιβάλ μπορεί άμεσα και τελείως δωρεάν να αποκτήσει ένα σημείο αναφοράς και προβολής στο διαδίκτυο. Με τη συμπλήρωση της φόρμας κάθε χορωδία ή φεστιβάλ αποκτά αυτόματα μία αποκλειστική σελίδα που είναι προσβάσιμη από τον αντίστοιχο αλφαβητικό κατάλογο (χορωδίες, φεστιβάλ). Επίσης φαίνεται άμεσα η καταγραφή στον αντίστοιχο συγκριτικό κατάλογο (χορωδίες, φεστιβάλ) όπου κανείς μπορεί να εντοπίζει τη χορωδία ή το φεστιβάλ που αναζητά βάσει κριτηρίων (π.χ. πόλη, είδος χορωδίας, μαέστρος κ.λπ.). Περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες για την καταχώρηση και την αναζήτηση μπορείτε να βρείτε στις Συχνές Ερωτήσεις.

Ομάδες Google

Για τη διευκόλυνση της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ χορωδιών και φεστιβάλ έχουν δημιουργηθεί δύο Ομάδες Google, οι Ελληνικές Χορωδίες και τα Ελληνικά Χορωδιακά Φεστιβάλ | Greek Choral Festivals. Στη δεύτερη ομάδα εντάσσονται αποκλειστικά οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των Ελληνικών Χορωδιακών Φεστιβάλ, με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους, ενώ στην πρώτη τόσο οι υπεύθυνοι των Ελληνικών Χορωδιών όσο και των Φεστιβάλ.

Οι Ομάδες Google επιτρέπουν τη δημιουργία συζητήσεων (σε όσους διαθέτουν λογαριασμό google), αλλά ακόμη και για τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία όλα γίνονται απλά, καθώς μπορούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις με την απλή χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, αν για παράδειγμα είστε ο υπεύθυνος ενός Ελληνικού Χορωδιακού Φεστιβάλ και θέλετε να καλέσετε όλες τις Ελληνικές Χορωδίες στο επόμενο φεστιβάλ σας, μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο greekchoirs@googlegroups.com.  Έτσι, αυτόματα όλοι οι υπεύθυνοι των Ελληνικών Χορωδιών όσο και των Φεστιβάλ θα λάβουν αυτόματα το μήνυμά σας. Αν θέλετε όμως να ξεκινήσετε μία συζήτηση που αφορά μόνο τους διοργανωτές των Ελληνικών Χορωδιακών Φεστιβάλ τότε θα στείλετε το email σας στο greekchoirfestivals@googlegroups.com.

Φυσικά, για να σταλεί το email σας πρέπει να το στέλνετε από το email που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή της χορωδίας ή του φεστιβάλ σας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας παρακαλούμε θερμά να σεβαστείτε απόλυτα τη θεματολογία των ομάδων και τα προσωπικά δεδομένα! Ποτέ δεν στέλνουμε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (π.χ. στοιχεία ταυτότητας) στις δημόσιες συνομιλίες (όπως είναι τα μηνύματα στις παραπάνω ομάδες). Επίσης οι ομάδες δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν το έργο χορωδιών και φεστιβάλ. Αν οι παραλήπτες αρχίσουν να λαμβάνουν άσχετα μηνύματα τότε ακυρώνεται η ύπαρξή τους. Τι μηνύματα μπορείτε να στέλνετε; Όλα όσα μπορεί να αφορούν τις χορωδίες και τα φεστιβάλ αντίστοιχα. Για παράδειγμα, χορωδιακές εκδηλώσεις, σεμινάρια ή τμήματα διεύθυνσης χορωδίας, παρτιτούρες χορωδιακών έργων ή εναρμονίσεων (με επιφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων), επίκαιρα θέματα που αφορούν π.χ. τις εργασιακές συνθήκες των μαέστρων, μία εκδήλωση ενός χορωδιακού φορέα ό,τι άλλο κρίνετε ό,τι αφορά τις Ελληνικές Χορωδίες και Φεστιβάλ καθώς και τους συντελεστές τους σε σχέση με το αντικείμενο. Δηλαδή, τι δεν μπορούμε να στέλνουμε στην ομάδα; Γενική επικαιρότητα που δεν άπτεται άμεσα της χορωδιακής ζωής. Μουσικές και λοιπές εκδηλώσεις που δεν έχουν χορωδιακή συμμετοχή ή χορωδιακό ενδιαφέρον.

Τέλος, όπως σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φροντίζουμε να βάζουμε ένα σύντομο και ξεκάθαρο θέμα το οποίο ακολουθείται από ένα επίσης ξεκάθαρο μήνυμα όσο γίνεται πιο σύντομο και φυσικά στη θέση του παραλήπτη βρίσκεται η σωστή διεύθυνση (Ακόμη κι όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα)!

Τα μηνύματα από την ομάδα Ελληνικές Χορωδίες θα έρχονται πάντα με πρόθεμα στο θέμα το [ΕΧΦ]
και στην ομάδα Ελληνικά Χορωδιακά Φεστιβάλ | Greek Choral Festivals με πρόθεμα [ΕΧΦ – Fests].

Αρθρογραφία

Όλες οι εγγεγραμμένες Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ, καθώς και οι Ελληνικοί Χορωδιακοί Φορείς, έχουν δικαίωμα να άμεσης πρόσβασης και αρθρογραφίας στην κεντρική σελίδα. Μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα (Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, Μαρία Μιχαλοπούλου) και αν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα επικοινωνήστε μαζί μας στο info@greek.choirs.gr.

Κοινωνικά Δίκτυα

Για τη μεγιστοποίηση της προβολής και της επικοινωνίας οι Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ αξιοποιούν και τις δυνατότητες που δίνουν τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Κάθε ανάρτηση στην κεντρική σελίδα προωθείται εξίσου σε Google+, Twitter, Oμάδα και Σελίδα στο Facebook.

Επίσης, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, οι διαχειριστές αναδημοσιεύουν από την Σελίδα στο Facebook, όλες τις εκδηλώσεις που οι εγγεγραμμένες χορωδίες και φεστιβάλ αναρτούν στην Oμάδα του Facebook.

Παράλληλα η Oμάδα του Facebook είναι ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για όλους τους φίλους του ελληνικού χορωδιακού χώρου. Μέλη και μη χορωδιών και φεστιβάλ μπορούν να αναρτήσουν ανακοινώσεις χορωδιακών εκδηλώσεων, βίντεο και στιγμιότυπα από αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα, σκέψεις, απόψεις και ό,τι άλλο μπορεί να αφορά τις Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ, πάντα με τον αντίστοιχο σεβασμό στα μέλη και στη θεματολογία. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία της ομάδας θα βρείτε στην καρφιτσωμένη ανάρτηση και στην περιγραφή της ομάδας.

Ημερολόγιο

Ο οποιοσδήποτε γνωρίζει την πραγματοποίηση μιας χορωδιακής ή χορωδιακού ενδιαφέροντος εκδήλωση μπορεί να την προσθέσει στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων. Για να προστεθεί η εκδήλωση στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε μία δημόσια εκδήλωση στο Google+ ή στο ημερολόγιο Google που χρησιμοποιείτε και να προσθέσετε στους καλεσμένους το info@greek.choirs.gr. Φυσικά εφόσον η εκδήλωση υπάρχει ήδη φτάνει να προσθέσετε στους καλεσμένους το info@greek.choirs.gr και το ιδανικό είναι η εκδήλωση να προέρχεται από το Google+ ή στο ημερολόγιο Google που χρησιμοποιεί ο διοργανωτής. Δεδομένου όμως ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι οι διοργανωτές όλα τα μέσα προτιμούμε η ανάρτηση να είναι ανοιχτή και ελεύθερη προς κάθε καλοπροαίρετο φίλο που θέλει να συμβάλλει.

Όταν θέλετε να προσθέσετε μία εκδήλωση, όπως  φαίνεται και στο Ημερολόγιο, είναι σημαντικό να περιλαμβάνετε τα εξής:

 • Τίτλος Εκδήλωσης
 • Τόπος (Πόλη και αίθουσα/χώρος)
 • Χρόνος (Ημερομηνία & ώρα)
 • Κόστος εισιτηρίου / συμμετοχής
 • Ιστοσελίδα Πληροφοριών (αν υπάρχει)
  Για να κάνετε ενεργό το σύνδεσμο μπορείτε να τον συντάξετε με απλή HTML
  <a href=””></a>

  παράδειγμα: το <a href=”http://greek.choirs.gr/hmerologio-ellhnikwvn-festival/“>Ημερολόγιο</a>
  εμφανίζει το σύνδεσμο Ημερολόγιο
 • Βασικές Λεπτομέρειες (διοργανωτής/φορέας και  συντελεστές, χορωδίες που συμμετέχουν).

Ενημερωτικό Δελτίο

Ελληνικές Χορωδίες και Φεστιβάλ | Greek Choirs & Festivals

Ελληνικές Χορωδίες και Φεστιβάλ | Greek Choirs & Festivals

Αν δεν είστε υπεύθυνος μιας εγγεγραμμένης Ελληνικής Χορωδίας ή Φεστιβάλ, οπότε και δεν δικαιούστε να συμμετάσχετε στις Ομάδες Google, τότε μπορείτε να εγγραφείτε απλά στο ενημερωτικό μας δελτίο. Έτσι θα λαμβάνετε άμεσα στο email σας τις αναρτήσεις της κεντρικής σελίδας αλλά και κρίσιμα θέματα που θα προκύπτουν από τα παραπάνω μέσα επικοινωνίας.

Τα μηνύματα του Ενημερωτικού Δελτίου θα έρχονται πάντα με πρόθεμα στο θέμα το [ΕΧΦ-GCF]

Comments are closed.