Συχνές Ερωτήσεις

Στόχος

Εδώ και χρόνια παρατηρούμε το κενό που υπάρχει στην οργάνωση και καταγραφή των ελληνικών χορωδιών. Μολονότι υπάρχουν διάφοροι φορείς (π.χ. ΙΕΜΑ – Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής) αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες (π.χ. in.gr) καμία από αυτές δεν είναι πλήρης. Για την ακρίβεια, στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν συγκεντρώσει μερικές δεκάδες χορωδιών και σχημάτων. Επιπλέον οι περισσότερες έχουν ένα μηνιαίο ή ετήσιο χρηματικό κόστος ή απαιτούν υπομονή μέχρι να δει κανείς τη χορωδία του καταχωρημένη.

Έτσι αποφασίσαμε να διαθέσουμε την υποδομή μας στην υπηρεσία όλων των Ελληνικών Χορωδιών. Δημιουργήσαμε μία ανοιχτή φόρμα, προσβάσιμη από τον καθένα, χωρίς καμία χρέωση, με σκοπό να δημιουργηθεί – επιτέλους – ένας πλήρης κατάλογος όλων των Ελληνικών Χορωδιών. Ένα σημείο αναφοράς όπου κάθε χορωδία θα μπορεί, άμεσα και χωρίς κόστος, να δημοσιεύει τα στοιχεία επικοινωνίας και προβολής της.

Τέλος με τη δημιουργία της ομάδας στο Facebook και το ημερολόγιο εκδηλώσεων παρέχεται σε όλους η δυνατότητα άμεσης προβολής των νέων και του έργου κάθε χορωδίας, ενώ σε ανθρώπους και χορωδίες που έχουν να μοιραστούν χρήσιμα και ενδιαφέροντα με συνέπεια στους στόχους της πλατφόρμας θα δίνεται και η δυνατότητα αρθρογραφίας στην κεντρική μας σελίδα.

Για περισσότερες λεπτομέριες μπορείτε να ανατρέξετε στα Οφέλη και Ομάδες Επικοινωνίας και στις αναρτήσεις των κατηγοριών  και .

Φορέας

Ο κατάλογος των Ελληνικών Χορωδιών είναι μία εθελοντική προσφορά από ανθρώπους που αγαπούν τις χορωδίες για τις χορωδίες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι, επειδή προτεραιότητά μας είναι να μπορεί εύκολα η κάθε χορωδία να καταχωρήσει τα στοιχεία της, δεν υπάρχει κάποια γραφειοκρατική διαδικασία επικύρωσης των στοιχείων.

Έτσι, αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων της κάθε χορωδίας είναι ο άνθρωπος που κάνει την καταχώρησή τους. Δεδομένου ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ταυτίζεται πάντα με τον «υπεύθυνο» της κάθε χορωδίας, κρίναμε απαραίτητα τα πεδία υπογραφή και τηλέφωνο και email άμεσης επικοινωνίας, το οποία όμως δεν θα είναι δημόσια διαθέσιμα.

Σε κάθε περίπτωση οι δημιουργοί και διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν ευθύνη για την πληρότητα και την ορθότητα των στοιχείων κάθε χορωδίας.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ανακρίβεια στα στοιχεία της χορωδίας σας ή επέλθει κάποια αλλαγή από την αρχική καταχώρηση, ακολουθείστε τις οδηγίες από το βήμα Διορθώσεις ή στείλτε μας ένα email στο info@greek.choirs.gr με τίτλο «Κατάλογος Ελληνικών Χορωδιών – Αλλαγή Στοιχείων». Στο μήνυμα παρακαλούμε αναφέρατε:

  1. Τα λάθος στοιχεία
  2. Τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν
  3. Το όνομα και την ιδιότητα του ανθρώπου που ζητάει την αλλαγή (π.χ. Μαρία Χαραλάμπους, Μαέστρος Χορωδίας Τάδε).
  4. Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας του ανθρώπου που ζητάει την αλλαγή.

Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν επικοινωνήσουμε μαζί σας και δεν έχει γίνει η διόρθωση εντός μίας εργάσιμης εβδομάδος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Τσιάρτα στο +306972730937.

Εγγραφή Χορωδίας ή Φεστιβάλ

Πού

Μπορείτε να καταχωρήσετε τη Χορωδία σας εδώ ή από το μενού Ελληνικές Χορωδίες->Καταχώρηση Ελληνικής Χορωδίες και το Φεστιβάλ σας εδώ ή από το μενού Ελληνικά Χορωδιακά Φεστιβάλ->Καταχώρηση Ελληνικού Φεστιβάλ.

Πώς

Απλώς ακολουθείστε τις οδηγίες στην φόρμα. Τα πεδία με κόκκινο αστερίσκο* είναι υποχρεωτικά.

Αν παρά τις οδηγίες έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@greek.choirs.gr ή τηλεφωνικά στο +306972730937 με την κα Τσιάρτα, και βοηθήστε μας να κάνουμε αυτή τη σελίδα καλύτερη.

Όταν ολοκληρώσετε την καταχώρηση και ελέγξετε τα στοιχεία πατάτε απλά το κουμπί Υποβολή που βρίσκετε στο τέλος της φόρμας. Υποβολή

Διορθώσεις

Με την υποβολή της καταχώρησης στο πάνω μέρος της σελίδας θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα που σας δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας της απάντησής σας ή την υποβολή νέας (αν θέλετε να καταχωρήσετε και άλλη χορωδία).

Επιβεβαίωση Καταχώρησης | Entry Confirmation

Καλό είναι να κρατήσετε το σύνδεσμο (link) για την επεξεργασία της φόρμας σας, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσετε μόνοι σας τα στοιχεία. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε με δεξί κλικ και αντιγραφή συνδέσμου (copy link address) είτε κάνοντας απλό κλικ στο σύνδεσμο για να ανοίξει η σελίδα τροποποίησης της φόρμας και από εκεί να αντιγράψετε τη διεύθυνση (url) από τη μπάρα διεύθυνσης του φυλλομετρητή σας (browser).

Να είστε προσεκτικοί κατά την κοινή χρήση της διεύθυνσης URL αυτής της σελίδας επειδή με την κοινή χρήση μπορεί να επιτραπεί και σε άλλα άτομα να επεξεργαστούν την απάντησή σας.

Αυτή η διεύθυνση είναι μοναδική και εμφανίζεται μόνο σε αυτό το μήνυμα. Χωρίς αυτήν θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν διορθώσεις με

Προβολή

Στη σελίδες με τους συγκριτικούς καταλόγους (Χορωδίες, Φεστιβάλ) βλέπετε όλες τις χορωδίες και τα φεστιβάλ από την πρώτη στιγμή που υποβάλουν τα στοιχεία τους.

Στο κάτω δεξιό μέρος της λίστας φαίνεται τόσο το σύνολο των καταχωρήσεων όσο και το πόσες εμφανίζονται στη σελίδα.

Αν θέλετε να κάνετε μια αναζήτηση ή ταξινόμηση στο σύνολο των χορωδιών ελέγξτε ότι στη σελίδα εμφανίζεται το σύνολο των καταχωρήσεων, δηλαδή το νούμερο στο «Σειρές ανά σελίδες» είναι μεγαλύτερο από το νούμερο των εγγραφών. Αν είναι μικρότερο, κάντε κλικ με το ποντίκι μέσα στο κουτάκι και μετά πληκτρολογήστε έναν αριθμό μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται ως σύνολο (π.χ. το 3 στο 1 από 3).

FAQ-καταχωρήσεις B

Ταξινόμηση – Εύρεση – Φίλτρα

Αφού βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται όλα τα στοιχεία στη σελίδα (βλ. προβολή) τότε μπορείτε να κάνετε απλή αναζήτηση στη σελίδα, να ταξινομήσετε τις στήλες ή να εφαρμόσετε πολλαπλά φίλτρα.

Για αναζήτηση μπορείτε να χρησιμοποιείτε το μενού του φυλλομετρητή σας (browser: chrome, firefox, ms explorer) ή να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό πλήκτρων ctrl+F (control & F) που ανοίγει το πλαίσιο αναζήτησης όπου πληκτρολογείτε τη λέξη που ψάχνετε π.χ. Θεοδωρίδου, το όνομα του μαέστρου, ή Μελισσάνθη, το όνομα της χορωδίας.
Αν θέλετε να ταξινομήσετε μία στήλη, π.χ. να δείτε αλφαβητικά τις χορωδίες, κάντε απλά κλικ πάνω στον τίτλο [«Όνομα Χορωδίας» (Ελληνικά)] και αυτόματα θα εμφανιστεί δίπλα ένα τριγωνάκι –– που δείχνει προς τα πάνω και η λίστα θα έχει ταξινομηθεί αλφαβητικά από το Α προς το Ω. Αν θέλετε η ταξινόμηση να γίνει αντίστροφα από το Ω προς το Α, κάντε ξανά κλικ στον τίτλο. Θα δείτε ότι και η σειρά εμφάνισης θα αντιστραφεί και το βελάκι πια θα δείχνει προς τα κάτω –.

Τώρα εάν θέλετε να εφαρμόσετε ένα ή πολλαπλά φίλτρα δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τις πτυσσόμενες λίστες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από κάθε τίτλο, οι οποίες εμφανίζουν το κείμενο (All) και αν κάνετε κλικ επάνω τους θα σας βγάλουν μία λίστα με όλες τις καταχωρήσεις της συγκεκριμένης στήλης και επιπλέον τις επιλογές Όλα (All) και Κενό (Blanc). Αν λοιπόν θέλετε να εμφανίζονται (για παράδειγμα) μόνο οι μικτές χορωδίες δεν έχετε παρά να διαλέξετε τη λέξη μικτή στη λίστα από τη στήλη Κατηγορία Χορωδίας.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε σε περισσότερες από μία στήλες. Έτσι για παράδειγμα, προσθέτοντας στο φίλτρο για τις μικτές χορωδίες και το αντίστοιχο από τη στήλη Φωνές, μπορείτε επιλέγοντας τις τέσσερις φωνές, Σοπράνο (1), Άλτο (1), Τενόρο (1), Μπάσο (1), εντοπίσετε όλες τις μικτές τετράφωνες χορωδίες.

Αν θέλετε να επανεμφανίσετε όλες τις καταχωρίσεις από μία στήλη, απλά διαλέξτε το (All).

Comments are closed.