Η πρώτη παιδική χορωδία αγοριών στην Κύπρο είναι γεγονός!

Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού - logoΤο Δ.Σ. του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού Κύπρου ανακοινώνει την ίδρυση της πρώτης ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΓΟΡΙΩΝ στην Κύπρο, κάτι που έλειπε μέχρι σήμερα.

Αγόρια 7 και μέχρι 17 ετών μπορούν να ενταχθούν, αφού πρώτα επικοινωνήσουν οι γονείς με τον μαέστρο ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ για ραντεβού και ακρόαση στο τηλέφωνο 99640889. 

Είναι αναγκαίο για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό του Πνευματικού Ομίλου να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που πρωτοπορεί, όχι μόνον στα λογοτεχνικά και επιστημονικά δρώμενα της Κύπρου, αλλά κυρίως στα μουσικά. Το 1977 με πρωτεργάτη τη φιλόλογο και μουσικό Βιολέτα Κακομανώλη ιδρύει την πρώτη ΜΕΙΚΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ομίλου της Κύπρου, η οποία συνεχίζει τις δραστηριότητές της μέχρι σήμερα. Το 1987 ιδρύει το Φωνητικό Συγκρότημα «ΜΕΛΩΔΙΑ». Τώρα, το 2015 γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΓΟΡΙΩΝ, του τύπου Βιέννης.

Σήμερα που τα παιδιά επιδίδονται μόνον σε μαζικά αθλήματα, που ούτε λίγο ούτε πολύ τα παρακινούν δυστυχώς στην μαζική βία και εξαγρίωση, έρχονται τα χορωδιακά σχήματα να προσφέρουν μια άλλη ευγενέστερη απασχόληση και καλλιέργεια.

Σύμφωνα με γνώμες μεγάλων φιλοσόφων και εκπαιδευτικών δεν πρέπει κανένα παιδί να μείνει έξω και να μην ενταχθεί σε χορωδία της αρεσκείας του. Στη χορωδία θα διδαχθεί να τραγουδά σωστά. Θα έλθει σε επαφή με έργα μεγάλων δημιουργών και θα αγαπήσει την ποιοτική μουσική. Επίσης θα διδαχθεί πώς να είναι ένα άτομο πειθαρχημένο και υπεύθυνο που να μπορεί να  σέβεται την ομάδα και τους γύρω του και να εργάζεται συλλογικά.

Περιμένουμε όλοι οι γονείς να αντιληφθούν τη σημασία του να ανήκει ένα παιδί σε ένα χορωδιακό σύνολο. Σας περιμένουμε να μας εμπιστευθείτε τα παιδιά σας. Τους το χρωστάμε!

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο, από τη σελίδα της χορωδίας στο Facebook.
χορωδία αγοριών

горная болезнь лечениепродвижение сайтовsexe toy pas chereстроительный калькулятор постройки домаcar interior sun protectionанализ тиц сайта

Bookmark the permalink.

Comments are closed.