Αφιέρωμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης για τα 200 Χρόνια της Φιλικής Εταιρείας

ΕΠΜ αφιέρωμα Φιλική ΕταιρίαΠου: Αθήνα, κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
Πότε: 12 Σεπτεμβρίου 2014, 04:30μμ
Ημερολόγιο: http://ift.tt/1wTn8Cd

Που: Βουλευτικό Ναυπλίου
Πότε: 13 Σεπτεμβρίου 2014, 08:00μμ
Ημερολόγιο: http://ift.tt/XCZKtq

Πληροφορίες: http://ift.tt/1sMiiQo

Η καταξιωμένη πορεία της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης έχει συνέχεια. Το εντυπωσιακό μουσικό, λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, που πρωτοπαρουσίασε την φετινή άνοιξη στην παλαιά Βουλή των Αθηνών και στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου η χορωδία του αξιοζήλευτου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας, το κάνει και πάλι γνωστό σε δύο εκδηλώσεις σημαντικού χαρακτήρα.

Η πρώτη παρουσίαση του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλαδική πρωτεύουσα, στην καρδιά της επικοινωνίας και ενημέρωσης, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:30 μ.μ., όπου η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών στα πλαίσια του β΄ κύκλου συμποσίων για την εθνοευεργεσία οργανώνει ιστορική ημερίδα με παγκόσμια απήχηση και προβολή. Το θεματολόγιο αναφέρεται: “Η εθνοευεργεσία και ο πατριωτικός εταιρισμός στο διάβα της Ελληνικής ιστορίας και ο ρόλος της οικογένειας Υψηλάντη και των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας στην ανασύσταση του νέου Ελληνικού κράτους“.

Η δεύτερη την επόμενη ημέρα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:00 μ.μ. στο Βουλευτικό του Ναυπλίου – πρώτη Βουλή των Ελλήνων- με αφορμή τη γενέθλιο ημέρα της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας, που όπως είναι γνωστό οι πρωτεργάτες της ορκίσθηκαν πριν δύο αιώνες στις 14 Σεπτεμβρίου 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας. Το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ναυπλιέων επιμελείται την εκδήλωση.

Η επιλογή και η ανάθεση στην Ε.Π.Μ. Κατερίνης στο να οργανώσει και να παρουσιάσει το αφιέρωμα αποφασίσθηκε από την επιτροπή βιβλιοθήκης και εσωτερικών θεμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αποτελεί δείγμα της αναγνώρισης και αποδοχής που απολαμβάνει η Εστία από φορείς της πολιτείας και το σύνολο της κοινωνίας. Μάλιστα φέτος που η Ε.Π.Μ. Κατερίνης εορτάζει τα εξήντα χρόνια από την ίδρυσή της.

Αρωγός και συμπαραστάτης του αξιόλογου εγχειρήματος-τιμή στην Φιλική Εταιρεία, είναι το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που έθεσε υπό την αιγίδα του τις δύο εμφανίσεις της χορωδίας της Ε.Π.Μ.Κατερίνης.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μουσικά ακούσματα από χορωδιακά σύνολα και σολίστες, πολυμελή ορχήστρα, ποιητικό λόγο και αφηγήσεις ιστορικών κειμένων, με το γνωστό συντοπίτη μας μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη να επιμελείται οργανωτικά και καλλιτεχνικά την εκδήλωση.

Συμμετέχουν οι χορωδίες της Ε.Π.Μ.Κατερίνης και η Δημοτική Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” καθώς και δεκαπενταμελής ορχήστρα.
Τραγουδούν οι: Μαρία Δραγασιά, Γιάννης Χαρίσης, Ηλίας Παπάζογλου και Δημήτρης Χωνός.

Τα ποιήματα απαγγέλει ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος, ενώ ο Περικλής Χατζηγιάννης παρουσιάζει την εκδήλωση και αφηγείται τα ιστορικά κείμενα που επιμελήθηκε ο ιστορικός και εθνολόγος Θεόδωρος Ζαπουνίδης.

Ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης που ολοκλήρωσε τις πρόβες της αξιόλογης εκδήλωσης, δηλώνει: “Η παρουσίαση του επετειακού αφιερώματος στην Αθήνα και το Ναύπλιο αποτελεί δείγμα της αναγνώρισης και αποδοχής του παραγωγικού έργου που επιτελεί η Ε.Π.Μ.Κατερίνης. Με αφορμή το επιστημονικό συμπόσιο για την εθνοευεργεσία και τη συμβολική ημέρα των διακοσίων χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, η χορωδία της Ε.Π.Μ. και η Δημοτική του Λιτοχώρου και ασφαλώς όλοι οι συντελεστές θα λαμπρύνουν τις δύο εκδηλώσεις στις δύο πόλεις, γεγονός που αποτελεί τουλάχιστον ηθική επιβράβευση της πολιτισμικής δυναμικής της Πιερίας. Το αφιέρωμα θα παρουσιασθεί τον Οκτώβριο και στην Κατερίνη στα πλαίσια των φετινών “ελευθέριων” της πόλης και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Μας ικανοποιεί ότι πλειάδα φορέων και πολιτών αναγνώρισε την προσπάθεια μας. Τους ευχαριστούμε πολύ.”

Την αποστολή η οποία στο σύνολο της θα ξεπεράσει τα ογδόντα άτομα, συνοδεύουν ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο έφορος χορωδίας Αντώνιος Μπίντας.

via IFTTT

ΕΠΜ αφιέρωμα Φιλική Εταιρία - Αθήνα

 проекты коттеджейоптимизация сайтаkits de sexeкаркасный дом построилрепутацияsmm продвижение

Bookmark the permalink.

Comments are closed.