Χορωδία

Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη

Choir of Mandoulides Schools

Νεανική
Σοπράνο (1), Άλτο (1)

Φορέας: Mandoulides Schools
Μαέστρος: Ελένη Θεοδωρίδου
Μαέστρος β’ ή Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Διεύθυνση Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη

Σύνδεσμοι Διαδικτύου:
http://www.mandoulides.gr

email: theodeleni@gmail.com
Τηλέφωνο: 2310474024
Διεύθυνση: Στρωμνίτσης 50, 54648, Θεσσαλονίκη
Χώρα: Ελλάδα
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ελένη Θεοδωρίδου - Μαέστρος

Η μουσική καλλιέργεια αποτελεί παράδοση στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Η χορωδία, με αυτόνομη δραστηριότητα, αλλά και μαζί με την ορχήστρα ως μουσικό ανσάμπλ, πλαισιώνουν όχι μόνο σχολικές αλλά και εξωσχολικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες έχουν βραβευτεί επανειλημμένα, σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο. Συγκεκριμένα η Χορωδία έχει κερδίσει: 1ο βραβείο περιφερειακά (2007), 2ο βραβείο περιφερειακά (2004, 2007, 2008), 3ο βραβείο περιφερειακά (2006). Το μουσικό ανσάμπλ «Ηχοχρώματα» που αποτελείται από την Ορχήστρα και τη Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη έχει μια δυναμική παρουσία τόσο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας όσο και σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία του είναι το Αργυρό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Young Prague 2008, 2ο βραβείο στο Διεθνή Μουσικό Δαγωνισμό στο Neerpelt του Βελγίου το 2009, συμμετοχή στο μη διαγωνιστικό Pop-Choir-Festival στο Βερολίνο το 2012. Επίσης οι συνεργασίες με το Διονύση Τσακνή και το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το 2006, με το Διονύση Σαββόπουλο το 2009 και 2010 και με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Ζωγράφειο Σχολείο της Κωνσταντινούπολης το 2013. (Πλήρες βιογραφικό στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, τομέας Γράμματα & Τέχνες)
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το συγκεντρωτικό κατάλογο όλων των χορωδιών με δυνατότητα φιλτραρίσματος.

ή την αλφαβητική λίστα εδώ.

2 Comments

  1. Πιστεύω ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ δίδεται ἡ εὐκαιρία καὶ σὲ μεμονωμένους χορῳδοὺς νὰ μποροῦν νὰ καταχωριστοῦν στὸν ἱστότοπό σας καὶ νὰ γίνουν μέλη. Θὰ μπορούσε τὸ προφίλ ἑνὸς χορῳδοῦ νὰ περιλαμβάνει ἐκτὸς ἀπὸ προσωπικὰ στοιχεῖα, τὴν χορῳδία στὴν ὁποία τραγουδᾶ, μουσικὲς προτιμήσεις, εἶδος φωνῆς καὶ ἴσως ἄλλα στοιχεῖα, ποὺ θὰ ἦσαν χρήσιμα στὴν διεπαφῆ ἀνάμεσα σὲ χορῳδοὺς καὶ χορωδίες…
    Καλὴ ἐπιτυχία στὸν ἱστότοπό σας. (Τὸ λογότυπο εἶναι ἐξαιρετικῆς σύλληψης).

    • Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και πραγματικά ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι σε όλες τις ελληνικές χορωδίες.

      Σε αυτή τη φάση το καλύτερο που έχουμε να προτείνουμε για το λόγο αυτό είναι η ομάδα στο facebook είναι ανοιχτή σε όλους: https://www.facebook.com/groups/greekchoirs/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *