Χορωδία

Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου

Saint Alexander's Male Voice Polyphonic Choir (Palaion Faliron)

Ανδρική
Τενόρο (1), Τενόρο 2, Μπάσο (1), Μπάσο 2

Φορέας: Ανεξάρτητο Σχήμα
Μαέστρος: Χάρης Στεργιόπουλος
Μαέστρος β’ ή Καλλιτεχνικός Διευθυντής:

Σύνδεσμοι Διαδικτύου:
http://www.stalexanderchoir.gr
http://www.facebook.com/StAlexanersChoir
email: info@stalexanderchoir.gr
Τηλέφωνο: +306940553454
Διεύθυνση: Οδός Αγίου Αλεξάνδρου 14 και Αλκυόνης, 17561, Παλαιό Φάληρο Αττικής
Χώρα: Ελλάδα
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χάρης Στεργιόπουλος, μαέστρος

Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου ιδρύθηκε το 1943 από τον Ιωάννη Κότορο, Αρχιμουσικό του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου μέχρι το 2005 και αποτελεί από την ίδρυσή της ως σήμερα τη μουσική ταυτότητα της ενορίας του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, η οποία ακολουθεί το ορθόδοξο ανατολικό δόγμα και υπάγεται διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης. Αποτελείται από άνδρες και υπηρετεί τη δεύτερη Θεία Λειτουργία του ναού του Αγίου Αλεξάνδρου κατά τις Κυριακές (10:20 π.μ. - 12:00 μ.μ.) του έτους, από την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου ως τα μέσα περίπου του Απριλίου, ενώ κάθε δεύτερο έτος ερμηνεύει το Τροπάριο της Κασσιανής κατά την Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Τρίτης (~ 8:30 μ.μ.). Χρησιμοποιεί την πολυφωνική μουσική χωρίς οργανική συνοδεία (a capella) για τέσσερις (TTBB) και πολύ λιγότερο για τρεις (TTB) ανδρικές φωνές, την οποία συνέθεσαν Έλληνες και Ρώσοι μουσουργοί του 19ου και του 20ού αιώνα για την ορθόδοξη λατρεία όπως η Θεία Λειτουργία, οι ακολουθίες της Βάπτισης, του Γάμου, εις Κεκοιμημένους κ.ά. Καθώς η μουσική αυτή έχει δημιουργήσει μια παράδοση 200 περίπου ετών, η Χορωδία του Αγίου Αλεξάνδρου εγγράφεται στην ελληνική πολυφωνική εκκλησιαστική παράδοση των Αθηνών. Αποτελεί μία από τις τελευταίες του είδους της και στελεχώνεται από ερασιτέχνες μουσικούς που διατηρούν την τοπική μουσική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της Αθηναϊκής Πολυφωνικής Εκκλησιαστικής Μουσικής Σχολής. Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου αριθμεί 33 τακτικά, μη αμειβόμενα κατά κανόνα μέλη, πέραν των κατά καιρούς φιλικών συμμετοχών από μέλη άλλων χορωδιών.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το συγκεντρωτικό κατάλογο όλων των χορωδιών με δυνατότητα φιλτραρίσματος.

ή την αλφαβητική λίστα εδώ.

2 Comments

  1. Πιστεύω ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ δίδεται ἡ εὐκαιρία καὶ σὲ μεμονωμένους χορῳδοὺς νὰ μποροῦν νὰ καταχωριστοῦν στὸν ἱστότοπό σας καὶ νὰ γίνουν μέλη. Θὰ μπορούσε τὸ προφίλ ἑνὸς χορῳδοῦ νὰ περιλαμβάνει ἐκτὸς ἀπὸ προσωπικὰ στοιχεῖα, τὴν χορῳδία στὴν ὁποία τραγουδᾶ, μουσικὲς προτιμήσεις, εἶδος φωνῆς καὶ ἴσως ἄλλα στοιχεῖα, ποὺ θὰ ἦσαν χρήσιμα στὴν διεπαφῆ ἀνάμεσα σὲ χορῳδοὺς καὶ χορωδίες…
    Καλὴ ἐπιτυχία στὸν ἱστότοπό σας. (Τὸ λογότυπο εἶναι ἐξαιρετικῆς σύλληψης).

    • Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και πραγματικά ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι σε όλες τις ελληνικές χορωδίες.

      Σε αυτή τη φάση το καλύτερο που έχουμε να προτείνουμε για το λόγο αυτό είναι η ομάδα στο facebook είναι ανοιχτή σε όλους: https://www.facebook.com/groups/greekchoirs/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *