Χορωδία

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo

Voci Contra Tempo - Female Vocal Ensemble

Γυναικεία
Σοπράνο (1), Σοπράνο 2 / Μέτζο, Άλτο (1), Άλτο 2 / Κοντράλτο

Φορέας: Ανεξάρτητο Σχήμα
Μαέστρος: Σοφία Γιολδάση
Μαέστρος β’ ή Καλλιτεχνικός Διευθυντής:

Σύνδεσμοι Διαδικτύου:

https://www.facebook.com/vocicontratempo
email: gioldasisofia@gmail.com
Τηλέφωνο:
Διεύθυνση: , , Θεσσαλονίκη
Χώρα: Ελλάδα
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σοφία Γιολδάση

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Voci Contra Tempo» δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 5 χρόνων από την ίδρυση της Ορχήστρας Δωματίου «Contra Tempo». Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2017, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του FORUM για τη Μουσική - Τα Μαθήματα Αλλιώς. Είναι ένα ευέλικτο σχήμα, του οποίου η δομή και ο αριθμός των μελών προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε συναυλίας. Λειτουργεί με τη μορφή μιας project choir, δηλαδή τα μέλη της συναντιούνται για να προετοιμάσουν ένα συγκεκριμένο χορωδιακό πρόγραμμα σε σχετικά περιορισμένο αριθμό προβών. Γι'αυτό και η συμμετοχή στo σύνολο προϋποθέτει είτε μακρόχρονη ενασχόληση με τη φωνή είτε πολυετή χορωδιακή εμπειρία. Ανάμεσα στους σκοπούς του συνόλου είναι η ανάδειξη έργων για γυναικεία χορωδία με έμφαση στο ρεπερτόριο του 19ου, 20ου και 21ου αιώνα, ('a cappella' ή με συνοδεία οργάνων ή ορχήστρας). Το «Voci Contra Tempo» φιλοδοξεί να δώσει μία νέα διάσταση στην παρουσίαση χορωδιακών έργων μέσω πρωτότυπων προγραμμάτων θεματικού χαρακτήρα. Στόχος του είναι επίσης να εξερευνήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο εκάστοτε συναυλιακός χώρος ως προς τη σκηνική παρουσίαση του ρεπερτορίου, έτσι ώστε να προσφέρει στο κοινό μία ολοκληρωμένη συναυλιακή εμπειρία. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, το φωνητικό σύνολο «Voci Contra Tempo» τελεί υπό την Αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει η Σοφία Γιολδάση (Bachelor & Master in Choral Conducting, Conservatorium van Amsterdam - Hogeschool voor de Kunsten).
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το συγκεντρωτικό κατάλογο όλων των χορωδιών με δυνατότητα φιλτραρίσματος.

ή την αλφαβητική λίστα εδώ.

2 Comments

  1. Πιστεύω ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ δίδεται ἡ εὐκαιρία καὶ σὲ μεμονωμένους χορῳδοὺς νὰ μποροῦν νὰ καταχωριστοῦν στὸν ἱστότοπό σας καὶ νὰ γίνουν μέλη. Θὰ μπορούσε τὸ προφίλ ἑνὸς χορῳδοῦ νὰ περιλαμβάνει ἐκτὸς ἀπὸ προσωπικὰ στοιχεῖα, τὴν χορῳδία στὴν ὁποία τραγουδᾶ, μουσικὲς προτιμήσεις, εἶδος φωνῆς καὶ ἴσως ἄλλα στοιχεῖα, ποὺ θὰ ἦσαν χρήσιμα στὴν διεπαφῆ ἀνάμεσα σὲ χορῳδοὺς καὶ χορωδίες…
    Καλὴ ἐπιτυχία στὸν ἱστότοπό σας. (Τὸ λογότυπο εἶναι ἐξαιρετικῆς σύλληψης).

    • Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και πραγματικά ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι σε όλες τις ελληνικές χορωδίες.

      Σε αυτή τη φάση το καλύτερο που έχουμε να προτείνουμε για το λόγο αυτό είναι η ομάδα στο facebook είναι ανοιχτή σε όλους: https://www.facebook.com/groups/greekchoirs/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *