Το Plaza Ensemble ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι

To plaza ensemble ερμηνεύει Μάνο ΧατζιδάκιΠου: Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη 546 36, Ελλάδα
Πότε: 19 Δεκεμβρίου 2014, 9:00μμ
Ημερολόγιο: http://ift.tt/1sPblVo
Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ, Facebook

Συναυλία αφιερωμένη στη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι πραγματοποιεί το Plaza Ensemble, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στις 21:00 στην Αίθουσα Τελετών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Η συναυλία διοργανώνεται από το Σύλλογο Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ και τα έσοδά της θα διατεθούν στα προγράμματα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

Με ήχο λιτό, «εσπερινό», η συναυλία επιχειρεί μια μουσική επαναπροσέγγιση των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, μέσα από το ενορχηστρωτικό πρίσμα και την ηχοχρωματική παλέτα (πιάνο, βιολί, ακορντεόν, μαντολίνο, κοντραμπάσο) του Plaza Ensemble, τις ευαίσθητες ερμηνευτικές απόψεις των Ανδρέα Καρακότα, Έλσας Μουρατίδου και Μανώλη Χατζημανώλη, αλλά και τον πλούσιο αρμονικό ήχο των χορωδιών Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και Πολυφωνικό-Ροτόντα, υπό την διδασκαλία της Ελένης Θεοδωρίδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους πλήρεις κύκλους τραγουδιών «Μεγάλος Ερωτικός» και «Χωρίον ο Πόθος», επιλογές από τους κύκλους «Ματωμένος γάμος», «Τα τραγούδια της αμαρτίας», «Παράλογα», «Αθανασία», «Μυθολογία», «Της γης το χρυσάφι», «Αντικατοπτρισμοί», καθώς και οργανικές διασκευές τραγουδιών.

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη τόσο στη μουσική δημιουργία των μετέπειτα γενεών συνθετών και τραγουδοποιών όσο και στις ψυχές των αποδεκτών της μουσικής του. Η εικοσαετία φυσικής απουσίας του που έκλεισε φέτος, όχι μόνο δεν έχει μειώσει την εκφραστική δύναμη των τραγουδιών του, αλλά αντίθετα έχει αναδείξει τη διαχρονικότητά τους και την επικαιρότητα των μηνυμάτων τους.

Η δική σας χορωδιακή εκδήλωση είναι στο ημερολόγιο;

via IFTTT

To plaza ensemble ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκιspeck products macbook pro 17 inch seethru hard caseпродвижение сайтовгарнитура appleреклама интернет магазинаcar cover for toyota rav4 2013статья мошенничество

Bookmark the permalink.

Comments are closed.