3 Συμμετοχές – 3 Διακρίσεις!

The good reporter - WCG 2014 greek choirsΑν και μόλις τρεις ελληνικές χορωδίες κατάφεραν να συμμετάσχουν στην φετινή 8η Χορωδιακή Ολυμπιάδα (World Choir Games κατά το τυπικό, Χορωδιακή Ολυμπιάδα – Pasaules Koru Olimpiāde σε όλες τις γλώσσες) και οι τρεις γύρισαν έχοντας κατακτήσει μία σημαντική διάκριση.

Χρυσό Μετάλλιο στους πρωταθλητές των παιδικών χορωδιών η Rosarte και από ένα Ασημένιο Δίπλωμα στον ανοιχτό διαγωνισμό η Μανώλης Καλομοίρης στις μικτές και οι Αλεξανδρινές Φωνές στο Σκηνικό Φολκλόρ.

Τα μετάλλια και τα διπλώματα φυσικά και προκύπτουν από την βαθμολόγηση των χορωδιών και όχι από απλή ιεραρχία. Η Interkultur υπό την αιγίδα της Musica Mundi διαθέτει το πιο αξιόπιστο και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης χορωδιών στον κόσμο, συνεργαζόμενη με τους κορυφαίους μαέστρους και ειδήμονες της παγκόσμιας χορωδιακής μουσικής που διατελούν και κριτές σε όλες τις διοργανώσεις που φέρουν την έγκρισή της όπως και η Χορωδιακή Ολυμπιάδα. Έτσι μπορεί να υπάρχουν πολλές χορωδίες με την ίδια βαθμολογία, άρα και πολλά π.χ. χρυσά μετάλλια ή διπλώματα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και όλες οι χορωδίες μιας κατηγορίας να φύγουν με απλή βεβαίωση συμμετοχής χωρίς να υπάρχει διάκριση για καμία απ’ όσες συμμετέχουν. Βέβαια το τελευταίο είναι δύσκολο να συμβεί καθώς όλες οι χορωδίες για να συμμετάσχουν καταθέτουν αίτηση με πρόσφατες ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις, καθώς επίσης και βιογραφικό και μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες μόνο εφόσον εγκριθούν από την καλλιτεχνική επιτροπή που αποτελείται από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς τους χορωδιακού στερεώματος με αποτέλεσμα το επίπεδο των συμμετεχόντων να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Όπως είναι σαφές η συμμετοχή και μόνο σε μία τέτοια διοργάνωση είναι τιμή και για τη χορωδία που θα το τολμήσει αλλά και για τη χώρα της. Είναι αλήθεια πως οι χορωδίες που συμμετείχαν φέτος ένιωσαν μοναξιά στις απονομές τους καθώς σε κάθε απονομή υπήρχε μόνο μία ελληνική ομάδα ενώ στις δύο τελευταίες δεν θα είναι καμία.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, και στη Rosarte και στις Αλεξανδρινές Φωνές και στη Μανώλης Καλομοίρης! Ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη Ολυμπιάδα θα ακολουθήσουν το δρόμο τους πολλές αξιόλογες Ελληνικές Χορωδίες και γιατί όχι να ακούσουμε και πολλαπλά των εθνικό μας ύμνο από αυτούς που θα καταφέρουν να διακριθούν ως οι πρώτοι των πρώτων.

Μπορείτε εδώ να δείτε όλα τα αποτελέσματα.apple smart case uscover case for macbook air 11 inchכיסוי חיצוני לרכב ג'יפпарктроникиюридические компанииלרכב

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν είναι δυνατόν να με πληροφορήσετε για τα εξής. 1. Ποιο ήταν το υποχρεωτικό τραγούδι στις παιδικές χορωδίες μιας και έτσι γίνεται σε όλα τα διεθνή διαγωνίστηκα χορωδιακά φεστιβάλ. 2. Τα ονόματα τον μελών της κρητικής επιτροπής. Πιστεύοντας ότι θα τύχω κόπιας απάντησης σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Comments are closed