Χορωδία

Μικτή Χορωδία Αργυρούπολης

Mixed Choir of Argyroupolis

Μικτή
Σοπράνο (1), Άλτο (1), Τενόρο (1), Μπάσο (1)

Φορέας: Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Μαέστρος: Κώστας Ευαγγελάτος
Μαέστρος β’ ή Καλλιτεχνικός Διευθυντής:

Σύνδεσμοι Διαδικτύου:


email: kostas@kevangelatos.gr
Τηλέφωνο: 6977390191
Διεύθυνση: Μυκηνών 3 - 5, 17673, Αργυρούπολη - Αθήνα
Χώρα: Ελλάδα
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κώστας Ευαγγελάτος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Η μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ιδρύθηκε το 1985 με την επωνυμία ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «Η ΒΑΡΒΙΤΟΣ» Από τον Οκτώβριο του 2001 πήρε την σημερινή της ονομασία με μαέστρο τον συνθέτη, καθηγητή ανωτ. θεωρητικών και σύνθεσης Κώστα Θ. Ευαγγελάτο. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών, εκδηλώσεων και χορωδιακών φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εμφανιστεί στην ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Το 1996 κυκλοφόρησε CD με χορωδιακά τραγούδια. Σε σύμπραξη με διάφορα ορχηστρικά σύνολα που ενορχηστρώνει και διευθύνει ο μαέστρος της (σύνολα χάλκινων πνευστών, ορχήστρα Chorus Instumentalis, ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Εληνικού – Αργυρούπολης κ.ά) καθιέρωσε τις ετήσιες Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες όπου παρουσίασε καντάτες των D. Buxtehude, J. S. Bach και G. Ph. Telemann. καθώς και έργα των Handel, Beethoven, Verdi, Bizet, Johann Strauss κ.ά. Έχει πραγματοποιήσει και δύο αφιερώματα στους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Μάνο Λοΐζο το 2007 και Μίμη Πλέσσα 2008). Το ρεπερτόριό της χορωδίας περιλαμβάνει έργα από όλες τις περιόδους της δυτικής μουσικής (Αναγέννηση, Μπαρόκ, Κλασσικισμός, Ρομαντισμός) όπως επίσης και διάφορα είδη της διασκεδαστικής (τραγούδια ποπ, ροκ, «έντεχνα και μη» ελληνικά), καθώς και της δημοτικής μας παράδοσης. Δείγματα της έως τώρα πορείας της, μπορείτε να δείτε μέσω Διαδυκτίου, στο YouTube στο λήμμα «Μικτή Χορωδία Δήμου Αργυρούπολης».
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το συγκεντρωτικό κατάλογο όλων των χορωδιών με δυνατότητα φιλτραρίσματος.

ή την αλφαβητική λίστα εδώ.

2 Comments

  1. Πιστεύω ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ δίδεται ἡ εὐκαιρία καὶ σὲ μεμονωμένους χορῳδοὺς νὰ μποροῦν νὰ καταχωριστοῦν στὸν ἱστότοπό σας καὶ νὰ γίνουν μέλη. Θὰ μπορούσε τὸ προφίλ ἑνὸς χορῳδοῦ νὰ περιλαμβάνει ἐκτὸς ἀπὸ προσωπικὰ στοιχεῖα, τὴν χορῳδία στὴν ὁποία τραγουδᾶ, μουσικὲς προτιμήσεις, εἶδος φωνῆς καὶ ἴσως ἄλλα στοιχεῖα, ποὺ θὰ ἦσαν χρήσιμα στὴν διεπαφῆ ἀνάμεσα σὲ χορῳδοὺς καὶ χορωδίες…
    Καλὴ ἐπιτυχία στὸν ἱστότοπό σας. (Τὸ λογότυπο εἶναι ἐξαιρετικῆς σύλληψης).

    • Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και πραγματικά ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι σε όλες τις ελληνικές χορωδίες.

      Σε αυτή τη φάση το καλύτερο που έχουμε να προτείνουμε για το λόγο αυτό είναι η ομάδα στο facebook είναι ανοιχτή σε όλους: https://www.facebook.com/groups/greekchoirs/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *