Ποίοι είμαστε και τι κάνουμε;

Καλωσορίσατε στο διαδικτυακό τόπο που ευελπιστούμε ότι θα γίνει σημείο αναφοράς για όλες τις ελληνικές χορωδίες.

Έχουμε συνηθίσει πίσω από τέτοιες προσπάθειες να βρίσκεται κάποιο ίδρυμα ή κάποιος κρατικός ή θεσμικός φορέας. Στη δική μας περίπτωση, ο ιστότοπος Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ δημιουργήθηκε απλά από ανθρώπους που αγαπούν τις χορωδίες για όλους όσους αγαπούν τις χορωδίες.

Greek Choirs & Festivals - Who - SliderΟ πυρήνας μας ξεκινάει από τους εθελοντές των Χορωδιών Αλεξάνδρειας. Δουλεύοντας με αγάπη και μεράκι για τις δικές μας χορωδίες, εμπνεόμενοι από τη δουλειά φίλων της χορωδιακής μουσικής (π.χ. Για όσους αγαπάνε τις χορωδίες) και επικοινωνώντας με άλλους θερμούς φίλους των ελληνικών χορωδιών, διαπιστώσαμε ότι έχουμε αναπτύξει μία τεχνογνωσία που δεν μας κοστίζει σχεδόν τίποτα να τη μοιραστούμε με όλο τον χορωδιακό ελληνικό κόσμο.

Έτσι, το πρώτο μεγάλο κενό που βρήκαμε εύκολο να καλύψουμε είναι η δημιουργία ενός καταλόγου όλων των ελληνικών χορωδιών. Βέβαια υπάρχουν ήδη διάφορες λίστες με Ελληνικές Χορωδίες, αλλά καμία από αυτές δεν είναι πλήρης, είτε γιατί αφορούν συγκεκριμένες χορωδίες (π.χ. τα μέλη μιας χορωδιακής ένωσης) είτε γιατί απαιτούν κάποιο κόστος όπως η καταχώρηση σε διαφημιστικούς καταλόγους. Ίσως κάποτε η εγγραφή σ’ έναν διαφημιστικό κατάλογο να ήταν μονόδρομος, αλλά ευτυχώς η τεχνολογία σήμερα μας παρέχει τη δυνατότητα να χτίζουμε μόνοι μας αντίστοιχα εργαλεία και μάλιστα με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Έτσι κι εμείς, δημιουργήσαμε μία απλή φόρμα καταχώρησης, όπου κάθε χορωδία μπορεί μόνη της να εισάγει τα στοιχεία της, χωρίς καμία δέσμευση και κανένα απολύτως κόστος. Φυσικά για τους λιγότερο φίλους της τεχνολογίας μπορείτε απλά να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω email στο info@greek.choirs.gr είτε τηλεφωνικά με την κα Ελευθερία Τσιάρτα στο 6972730937.

Φυσική συνέχεια αυτού του καταλόγου αποτελεί ο κατάλογος με τα Ελληνικά Χορωδιακά Φεστιβάλ, ενώ σε λίγο καιρό ευελπιστούμε να έχουμε και αξιόλογη αρθρογραφία και ενημέρωση πάνω σε χορωδιακά θέματα, όπως βιβλιογραφία, κατάρτιση κ.λπ.

Πολύ σύντομα όμως στη λίστα των αναγκών και η δημιουργία ενός κοινού ημερολογίου εκδηλώσεων για όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν ή διοργανώνουν οι Ελληνικές Χορωδίες, τα Φεστιβάλ, αλλά και εκδηλώσεις ειδικού ενδιαφέροντος όπως χορωδιακά σεμινάρια κ.λπ.

Σκοπός λοιπόν είναι, η κάθε χορωδία, ο κάθε μαέστρος, υπεύθυνος ή χορωδός να μπορεί εύκολα να δημοσιοποιήσει πληροφορίες που αφορούν τη χορωδία ή τη χορωδιακή ειδικότητά του και εξίσου εύκολα να εντοπίζει πληροφορίες σχετικές με την ελληνική χορωδιακή πραγματικότητα.

Εξ ου και οι δημιουργοί και διαχειριστές της σελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των στοιχείων που καταχωρούνται, παραμόνο το πρόσωπο που τις καταχωρεί ή μας στέλνει τις πληροφορίες.

Εδώ λοιπόν, σας καλωσορίζουμε για δεύτερη φορά, ως εθελοντές πια. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις για βελτίωση και φυσικά σε όποιον θέλει να συμβάλλει. Εξάλλου, ο ιστότοπος Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ είναι ανοιχτός και δημιουργημένος από ανθρώπους που αγαπούν τις χορωδίες για όλους όσους αγαπούν τις χορωδίες.канадские дома липецкпульсометр это2001 jeep grand cherokee car coverдоговор на разработку логотипаpop up sun shade car coveronline infographic tool

Bookmark the permalink.